Nyhet

VIVA SOUNDS 2023: Tio nya namn på årets festivalaffisch

Göteborgsfestivalen fyller på med punk, hiphop och americana.

Dagens artistsläpp har allt från Danmark och Norge till Göteborg och Skåne. Kanada är representerat och även huvudstaden tittar in igen. Det är knappt två månader kvar. Nu börjar upploppet.

Festivalområdet sträcker sig från Andra Långgatan till Stigbergstorget. Med ett festivalarmband kommer du in på samtliga ställen och det tar inte mer än tio minuter att gå mellan punkt A och punkt B. Från och med idag är 30 artister släppta och fler är på gång.

– Det är alltid kul att släppa nya artister till festivalen, och det är lite extra kul när det kommer in grejer på bred front. Danmark, Norge och Kanada, samt ett helt gäng från Sverige, det är bara att börja ringa in det du helst vill se. En liten specialare äger också rum på Oceanen den 30 november, då kör vi officiell förfest med Tomma Intet och Melody Fields. Och i vanlig ordning är alla välkomna, ingen festival utan en grym publik, säger Gustav Påhlsson från Viva Sounds i ett pressmeddelande.


NYA ARTISTER:

LOVA
Mitt under pandemin släppte LOVA sitt hyllade debutalbum Grown-ish, ett album som handlade om att lämna tonårslivet och gå in i vuxenlivet genom ångest, rädsla, ensamhet, utanförskap och osäkerhet – men också om att leva och vara sig själv. Hon signades till Republic i USA och har sen dess varit flerfaldigt P3 Guld-nominerad, vunnit "Årets Stipendium" av Musikförläggaren, fått YouTubes utmärkelse ”One to Watch”, streamats över 150 miljoner gånger och hyllats av Major Lazer, Billboard och The Guardian.

MOLNET
Molnet är skellefteå-sonen Albin Marklunds soloprojekt sedan 2015. Efter succéerna med de två senaste singlarna Time och Sun City Lights pågår nu arbetet med fullängdsdebuten som väntas komma nästa år.


FABRÄK (DK)
FABRÄK är en hårdsatsande duo bestående av Anton och Sixten. Det är varken punk, rock eller hiphop, utan snarare en blandning av allt på en gång. Fullt av attityd, uppror, samhällskritik och en hel del självmedvetenhet.

OCTOLAB
Från sorg till glädje, ilska och hopp, levererar de dansant och modern elektronisk sound med 80-talstematik.

ALICIA TONER (CA)
Pop/rockfusion inspirerat av landsbygden i nordöstra Kanada. Alicia Toner fångar enkelt publiken och släpper inte taget i första hand.


KEROSENE KREAM
Frenetisk robotisk hypnotisk rock'n'roll med ett sound som blandar influenser från the B52'sGorilla Angreb, Dead Kennedys och The Gun Club vilket resulterar i primitiv framtidsrock som går mellan extremt dum förvirring till satanisk extas.

ERADIKATED
Klassisk thrash metal i unga och fräscha kroppar. För fans av Exodus, Slayer och old school Metallica. Debutalbum ute 6 oktober.

LILLE VENN (NO)
Med inspiration från Paramore, Blink-182 och Taylor Swift är Lille Venns låtar skrivna som en nostalgisk dagbok över livets berg-och-dalbana och allt vad det kan innebära.


WATER & WINE
Någonstans i folk/americana-universumet hittar vi Water & Wine som alltid bjuder upp till en musikalisk resa.

CHARLIE HARLOW
Alternativ indierock från Göteborg med influenser från The 1975, Tycho och Slowdive.

LÄS OCKSÅ: VIVA SOUNDS 2023: Två nya akter presenterade


ANNONCE