Nyhet

Veronica Maggio bemöter kritiken: "Det är sorgligt"

Veronica Maggio och flera andra svenska kändisar skrev under ett upprop för att stoppa kriget mellan Israel och Hamas, men möttes istället av kritik. Enligt artisten är inte syftet att välja sida.

Förra veckan syntes flera inlägg på sociala medier med hashtagen #Vikräver. Uppropet, undertecknat flera svenska kändisar, kräver att kriget mellan Israel och Hamas stoppas. I inlägget ställs krav som att "stoppa våldet", att civila i kriget skyddas och att blockaden av mat, vatten och medicin till Gaza upphör.

Artisten Veronica Maggio var en av dem som skrev under uppropet, som anklagas för att vara partisk och inte motsätta sig mot Hamas, rapporterar Upsala Nya Tidning.

"Det är sorgligt att det som var menat att stötta utsatta människor som lämnats i kylan, ska bidra till ännu mera splittring, polarisering, hat och misstro. Jag skrev under för att stötta dom oskyldiga civila offer som får betala priset för en terrororganisations handlingar", skriver Maggio på Instagram story.


Hon fortsätter:

"Om vi kände varandra hade du vetat att jag står på fredens sida, vilket så klart är lätt när man lever i fred men ändå. Alla civila offer, på båda sidor, har dött förgäves och på vidriga sätt. Jag är verkligen inte ute efter att välja sida. Jag vill bara att hjälpen ska få komma fram till alla civila som behöver den."

Flera andra artister har också uttryckt sina åsikter om det pågående kriget. I början av oktober lade Zara Larsson ut ett inlägg på Instagram story med orden: "Oh, så det är stå upp för Ukraina när Ryssland attackerar men inte Palesti-".


Inlägget möttes av kritik och hon bad senare offentligt om ursäkt. I ett nytt meddelande på sin Instagram story, förklarade sångerskan att kritiken mot henne var rättmätig och att hennes tidigare inlägg hade tolkats som att hon stöttade terrorism.

"Låt mig vara tydlig: jag har aldrig och kommer aldrig att stötta terrorister. Jag uttryckte mig vårdslöst och det var ogenomtänkt av mig att publicera inlägget. För det ber jag om ursäkt", skrev hon.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson ber om ursäkt – efter kritiserat Palestina-inlägg


ANNONCE