Nyhet

Amason ger julkonserter med Staffan Westerberg

Indiebandet Amason gör i år en serie julkonserter där de varvar jullåtar med eget material. De kombinerar det dessutom med en julsaga, nyskriven och uppläst av ikonen Staffan Westerberg.

Med hjälp av Staffan Westerbergs omisskännliga uttryck i text tillsammans med Amasons musik på scen kommer det till publiken att överräckas såväl mjuka som hårda klappar vid en serie julkonserter i december, med premiär på Cirkus i Stockholm 3 december.

– Vi kommer ge en amasonsk version av julkonsert, där vi blandar vår egen repertoar med tolkningar på traditionell julmusik, säger Amason om julkonserten där de framför musik live på scen och där Staffan Westerberg medverkar digitalt.

– I en orolig tid känns det lugnande att omfamna det institutionella, det återkommande, typ som månen och julen. Men vad vore julen utan stalledräng? Staffan Westerberg besitter en röst och ett berättarsätt som alltid berör oss. Vi är så glada att han tackade ja till att samarbeta.


– Man kan säga att det blir en julsaga som har kapsejsat, säger Staffan Westerberg om texten han har specialskrivit och läst in till konserterna.

Allting ramas in av animationer signerade Amasons omslags- och videomakare Tobias Centerwall, som har svarat för Amasons visuella värld sedan dag ett.

Turnédatum:
3/12 Stockholm, Cirkus
9/12 Slagthuset, Malmö
18/12 Pustervik, Göteborg


Biljetterna släpps 27 september.

LÄS OCKSÅ: Ny dokumentär om Amanda Bergman

ANNONCE