Nyhet

Cat Power återskapar legendarisk konsert på nytt livealbum – lyssna på två låtar här

Indielegendaren återupplivar en historisk Bob Dylan-konsert som släpps som ett livealbum.

Det har nu gått 25 år sedan Chan Marshall, känd som Cat Power, fick sitt genombrott med sitt fjärde studioalbum, Moon Pix. Sedan dess har Marshall etablerat sig som en av sin generations mest framstående låtskrivare och tolkare.

Förutom ett antal kritikerhyllade album med sina egna låtar har Marshall också släppt tre album där hon tolkar andras låtar: The Covers Record från 2000, Jukebox från 2008 och senast förra årets Covers, där låtar av bland andra Nick Cave, Iggy Pop, Lana Del Rey och Bob Seger behandlas ömt av den nu 51-åriga indie-ikonen.

Nu finns det goda nyheter från Marshall i form av det nya livealbumet Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, inspelat just på Royal Albert Hall i London under hösten 2022.


Här valde Marshall att återuppliva hela Bob Dylans legendariska konsert från 1966 i Manchester Free Trade Hall – som i många år var känd som hans Royal Albert Hall Concert på grund av en felaktig märkning på en piratinspelning av konserten.

Dylans konsert ägde rum några veckor före släppet av hans stora album Blonde on Blonde och inkluderade både en akustisk och en elektrisk uppsättning, med låtar som Visions of Johanna, Desolation Row och Like a Rolling Stone.

"Dylans låtar har talat till mig och inspirerat mig mer än någon annan låtskrivare, ända sedan jag började lyssna på dem som 5-åring", säger Marshall i ett pressmeddelande inför livealbumet, som släpps den 5 november. Hon tillägger:


"Jag hade och har fortfarande så stor respekt för mannen som skapade så många låtar som har hjälpt miljoner människor att tänka medvetet och bidragit till att forma deras syn på världen. Så även om mina händer skakade så mycket att jag var tvungen att hålla dem i fickan, kändes det som en stor ära att vara där."


LÄS OCKSÅ: Cat Power: ”Jag ville hoppa ut genom fönstret”

ANNONCE