Nyhet

Céline Dions syster kommenterar stjärnans sjukdom – ”Hon är en stark kvinna”

Enligt systern håller familj och vänner tummarna för att forskarna ska hitta ett botemedel.

I november 2021 skulle Céline Dion ha påbörjat ny konsertserie i Las Vegas, vilken sköts upp. Några månader senare meddelades att sångerskan lider av en sällsynt muskelsjukdom, kallad ”stiff person syndrome”, en neurologisk autoimmun sjukdom som ger ihållande muskelkramper, enligt NME. Beskedet innebar att Dion senare även ställde in sina turnédatum för 2024.

Nu kommenterar sångerskans syster, Claudette Dion, Célines sjukdom och hälsotillstånd. I en intervju med Hello! Canada säger hon bland annat:

– Det är en sjukdom vi vet så lite om. Man kan få spasmer som är omöjliga att kontrollera. Vissa vaknar mitt i natten för att de får kramp i benet eller vaden, det är typ som det fast i alla muskler. Det är lite vi kan göra för att stötta henne och lindra smärtan. Hon gör allt hon kan för att återhämta sig, hon är en stark kvinna, säger Claudette, och fortsätter med att säga att familj och vänner ”håller tummarna för att forskare ska hitta ett botemedel mot denna hemska sjukdom.”


I december 2022 pratade Céline Dion själv om hur sjukdomen påverkar hennes liv. I ett inlägg på Instagram säger hon bland annat:

”Spasmerna påverkar alla aspekter av mitt liv. Ibland har jag svårt att gå och även använda mina stämband för att sjunga på samma sätt som jag är van vid. Jag har ett fantastiskt team av läkare som jobbar för att få mig att må bättre, och mina barn som stöttar och ger mig hopp. Jag jobbar hårt med min idrottsmedicinska terapeut varje dag för att bygga upp styrka för att kunna uppträda igen, men jag måste erkänna att det varit svårt. Allt jag känner till är sång, det är det jag sysslat med i hela mitt liv och det jag älskar mest. Jag saknar er så mycket, att få vara på scen och uppträda för er. Jag ger alltid hundra procent under mina föreställningar, men mitt tillstånd tillåter mig inte att göra det just nu.”

LÄS OCKSÅ: STÄLLER IN ARENASPELNING I SVERIGE ÄNNU EN GÅNG - ÅTERHÄMTAR SIG FRÅN HÄLSOPROBLEM

ANNONCE