Nyhet

Daniel Ek tillbakavisar påstått kryphål för strömningar

Enligt uppgifter från det amerikanska finansbolaget JP Morgan går det att utnyttja Spotifys strömningssystem.

Teorin, som först publicerades i Financial Times, gör gällande att det är möjligt att programmera en enhet till att lyssna på en låt i 30 sekunder under 24 timmar och på så sätt tjäna 1200 euro i månaden från royalties.

Nu tillbakavisar Spotifys vd Daniel Ek uppgifterna, enligt GP.

I ett inlägg på X (tidigare Twitter) delade Julian Klymochcko, grundaren av det kanadensiska investmentbolaget Accelerate, Financial Times artikel, och fick en direkt respons av Ek.


I svarskommentaren skriver Ek:

”Om det var sant skulle min egen spellista heta ’Daniels 30-sekunders jam’ och gå på repeat! Skämt åsido, det är inte riktigt så vårt royalty-system fungerar.”

Nyligen uppmärksammades Spotify även i en granskning från Svenska Dagbladet, som beskriver hur gängkriminella använder streamingtjänsten för att tvätta pengar genom att köpa så kallade falska lyssningar.

Enligt tidningen använder kriminella brottspengar för att köpa kryptovaluta, som sedan går till personer som manipulerar Spotify-konton för att öka lyssningarna hos en särskild artist.


En talesperson från Spotify säger i ett uttalande till SvD att deras "interna team inte har upptäckt eller fått ta del av data eller konkreta bevis som indikerar att vår plattform i någon större omfattning används på det sätt som beskrivs i artikeln”.

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER: GÄNGKRIMINELLA ANVÄNDER SPOTIFY FÖR ATT TVÄTTA PENGAR

ANNONCE