Nyhet

Dolly Parton om varför Elvis Presley fick nobben: "Grät hela natten"

Elvis Presley ville spela in en version av Dolly Partons låt I Will Always Love You, men fick ett nej från countrydrottningen. Anledningen ska ha varit en konflikt mellan Presleys manager.

I en intervju med BBC Radio 2, som NME rapporterar om, delar Dolly Parton en anekdot om Elvis Presley och hennes låt I Will Always Love You. Hon berättar att Presley älskade låten och visade ett starkt intresse för att spela in sin egen version av den. Han gjorde till och med en provinspelning av låten, och Parton blev även ombedd att komma till studion och lyssna på den.

Men kvällen innan det planerade mötet ringde Tom Parker, som var Presleys manager, och sa att det inte skulle bli någon inspelning om de inte fick rättigheterna till låten – något som Parton bestämt vägrade att gå med på.

"Jag kunde inte låta överste Tom Parker få upphovsrätten till låten ... Jag grät hela natten", säger Parton i intervjun, och berättar också att Priscilla Presley nyligen avslöjat för henne att Elvis sjöng sången för henne på domstolstrappan när de skilt sig.


I Will Always Love You spelades senare in av Whitney Houston för filmen The Bodyguard från 1992 och blev en av hennes mest ikoniska hits.

Dolly Parton kommer att släppa sitt 49:e soloalbum, Rockstar, i november. Albumet kommer att inkludera covers av rockklassiker som Princes Purple Rain, The Rolling Stones Satisfaction, Queens We Are the Champions och The Beatles Let It Be, där både Paul McCartney och Ringo Starr medverkar.

LÄS OCKSÅ: Dolly Parton släpper Beatles-cover – med McCartney och Starr


ANNONCE