Nyhet

Elvis Costello besökte MUG i Göteborg

Under tisdagen spelade låtskrivaren och musikern Elvis Costello på Stora teatern i Göteborg.

Tidigare samma dag passade han och pianisten Steve Nieve på att besöka musikaffären Musik utan gränser (MUG) vid Kaserntorget, där Costello köpte på sig en Ephiphone Electar och två effektpedaler, enligt GP.

Dessutom ringde han själv upp butiksägaren Helena Emms, som jobbade hemifrån.

– Han ringde upp för att säga att hur superhärligt han tyckte det var i butiken och att han hade fått en enorm feeling. Vi pratade en ganska lång stund, han berättade om sin familj med musiker och uppskattade att vi är ett familjeföretag med tradition. Det var verkligen fint gjort av honom att ta sig den tiden, säger Emms till GP.


Efter att Costello botaniserat i butiken en stund bjöd han in gänget på MUG till sin konsert, där han också använde sin nyköpta gitarr.

– Vi sågs backstage efteråt och satt och pratade en lång stund efter spelningen, säger butiksanställde Fredrik Stenberg till GP.

Senast 2022 släppte Costello nytt material ihop med The Imposters. Albumet The Boy Named If fick tre av sex stjärnor av GAFFAs Jonas Appelqvist som bland annat skriver:


”Detta album dryper av den lekfulla powerpop som Elvis Costello gjort till sitt signum och är på det stora hela spännande att ta del av. Det går att dra paralleller mellan The Boy Named If och This Years Model, som ju faktiskt släpptes häromåret i en spansk version, Spanish Model – det är framåtlutat och framför allt egensinnigt, som hela hans karriär hittills.”

Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: SABRINA CARPENTER SJÖNG SVENSK LÅT PÅ JOEY KINGS BRÖLLOP


ANNONCE