Nyhet

Ny låt av Sinéad O’Connor – premiär i BBC-serie

En ny låt från den avlidna artisten Sinéad O'Connor spelades för första gången i BBC-programmet The Woman In The Wall i helgen.

Serien fokuserar på de så kallade Magdalene Laundries, institutioner som drevs av katolska nunnor på Irland från 1700-talet fram till 1990-talet. Dessa institutioner har ofta jämförts med arbetsläger för unga ensamstående mammor.

Den irländska artisten Sinéad O'Connor skrev låten The Magdalene Song om företeelsen och gav tillstånd till produktionen att använda den i serien innan hon gick bort i juli, 56 år gammal. Detta rapporterar NME.

O'Connor sjunger om den djupa smärtan som följer med förlusten av ett barn och delar sina egna erfarenheter från en liknande institution som hon själv befann sig på när hon var 15 år gammal.


David Holmes, producenten bakom serien, berättar för The Guardian att han valde att ta bort musikackompanjemanget under den första delen av inspelningen, vilket gjorde att The Magdalene Song framfördes a cappella i början av serien.

– Det var otroligt att höra och se Sinéads röst och hur innebörden av sången flätades samman med historien, säger Holmes.


 

LÄS OCKSÅ: LISTA: Fem låtar att minnas Sinéad O'Connor med

ANNONCE