Nyhet

Olivia Rodrigo på världsturné – utan stopp i Sverige

Albumaktuella Olivia Rodrigo ska ut på en omfattande världsturné. Hon gör bland annat stopp i Danmark och Norge, men ingen spelning i Sverige.

Olivia Rodrigo planerar att ge sig ut på en världsturné nästa år med spelningar i 20 europeiska städer. Tyvärr verkar det inte finnas några planerade konserter i Sverige.

Världsturnén är schemalagd att börja i Palm Springs i februari och kommer att ta sig till Europa i april. Närmast Sverige kommer Rodrigo att uppträda i Oslo den 28 maj och därefter i Köpenhamn två dagar senare, enligt uppgifter från Variety.

Inte heller på sin förra världsturné i fjol kom den 20-åriga stjärnan till Sverige.


Olivia Rodrigo gjorde ett kraftfullt intåg på musikscenen med sin debutsingel Drivers License, som släpptes i januari 2021. Hennes debutalbum, Sour, släpptes senare samma år och toppade den svenska topplistan i fyra veckor. Nu har hon nyligen släppt sitt senaste album, Guts, vilket fick fyra stjärnor av GAFFAs recensent Emma Thimgren:

"Det märks att processen injicerats med skaparglädje och en tydligare tro på den egna rösten. Kontrasterna är nu större, medryckande pop genomsprängs med hårdare rock och avancerar in i distade infernon. Problemet är att tricket som först är oväntat snabbt blir bekant och när det blivit mättat har man istället valt att dra ned tempot helt med en rad ballader.

Guts bevisar att Olivia Rodrigo inte är någon dagslända. Det är ett färskt artisteri som är så intressant eftersom vi får se det formas i realtid."


LÄS OCKSÅ: ÅRSKRÖNIKA: “Musikåret 2021 tillhör Olivia Rodrigo”

ANNONCE