Nyhet

Rappare död efter skjutning i Fruängen

Den 18-årige rapparen som skottskadades vid en idrottsplats i södra Stockholm på onsdagskvällen är död. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

På onsdagskvällen, klockan 18.43, larmades Stockholmspolisen om en misstänkt skottlossning som ägde rum vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen, södra Stockholm.

När polisen anlände till idrottsplatsen, som ofta används av barn-, ungdoms- och seniorlag för träning på vardagskvällar, fann de en skottskadad man. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Den avlidne mannen var en känd rappare i övre tonåren. Enligt uppgifter till Expressen hade rapparen kopplingar till den pågående Foxtrotkonflikten. Vid tiden för mordet var han i sällskap med flera andra personer, som undkom skottskadorna. Skotten, enligt rapporter, var riktade mot rapparen själv.


Ingen person har ännu gripits i samband med händelsen, men polisen efterlyser en eller flera misstänkta gärningspersoner. Vid 23-tiden igår meddelade polisen att de söker efter en grå Toyota RAV4 med tonade rutor och uppmanar alla som har sett fordonet att kontakta dem.

Under torsdagen har flera människor samlats kring platsen där skjutningen ägde rum för att ta farväl av mannen.

"Jag ville se var det hade hänt. För det var min klasskompis som blev skjuten. Det känns synd, han var en skön människa, han var en glad person", säger Jakub, 16 år, till Aftonbladet.


Inom loppet av tolv timmar har två incidenter med skjutvapen och en sprängning resulterat i tre dödsfall i Stockholm och Uppsala, och en fjärde person har skadats.

LÄS OCKSÅ: Nytt GAFFA-nummer ute nu – läs mer om innehållet

ANNONCE