Nyhet

Steve Harwell inlagd på hospice – bara dagar kvar att leva

Den före detta sångaren och frontmannen i det amerikanska rockbandet Smash Mouth, får palliativ vård efter att ha brottats med hälsoproblem i ett flertal år.

Bandets manager säger till TMZ att Harwell haft alkoholproblem genom hela sitt liv och att han nu befinner sig i det sista stadiet av leversvikt, med uppskattningsvis en vecka kvar att leva.

Enligt managern får han vård i hemmet där vänner och familj under de senaste dagarna samlats för att ta farväl.

Harwell lämnade Smash Mouth under 2021 efter att bandet genomfört en stökig spelning i New York, där han märkbart berusad hotade att döda folk, samt gjorde en gest som kan liknas vid att heila.


Källor till TMZ säger att frontmannen mådde dåligt under framträdandet, till den grad att han ibland inte var medveten om sin omgivning. I ett uttalande till sajten sa Harwell vid tillfället:

”Till alla lojala och fantastiska fans, tack, allt det här var möjligt tack vare er. Jag har försökt att kämpa mig igenom mina fysiska och mentala problem för att kunna spela för er en sista gång, men jag klarade inte upp det.”

Enligt sajten ska han också ha sagt att han är tacksam över alla som bidragit till Smash Mouths framgångar genom åren, och för ”de som hållit All Star relevant som ett av de mest populära memesen på internet.”


Smash Mouth bildades 1994 och är framförallt kända för låten All Star, som tillsammans med bandets cover på The Monkees I’m A Believer, var med i soundtracket till filmen Shrek.

LÄS OCKSÅ: ELTON JOHN TILL SJUKHUS EFTER FALL

ANNONCE