Nyhet

Smash Mouth-sångaren Steve Harwell är död

Artisten Steve Harwell har gått bort. Han dog lugnt och stillsamt omringad av sina nära och kära, rapporterar TMZ.

Den amerikanske artisten Steve Harwell, tidigare sångaren i bandet Smash Mouth, har gått bort enligt rapporter från amerikanska medier.

Steve Harwell avled "lugnt och stillsamt" omgiven av sina nära och kära, som TMZ rapporterar.

Tidigare hade Harwells manager meddelat att artisten inte hade lång tid kvar att leva. Han hade fått palliativ vård i sitt hem under den senaste tiden.


"Även om Steve fortfarande är här med oss kommer det sorgligt nog bara att vara en kort tid till. Min enda ytterligare kommentar är att vi hoppas att folk respekterar Steves och hans familjs privatliv under denna svåra tid", sa managern under söndagen.

Steve Harwell kämpade under stora delar av sitt liv med alkoholproblem, vilket ledde till att han drabbades av leversvikt.

Bandet Smash Mouth har uttryckt sin sorg på Instagram och skriver: ”Steve bör kommas ihåg för sitt orubbliga fokus och hans passionerade beslutsamhet att nå toppen av popstjärne-berömmelse. Vila i frid med vetskapen om att du siktade mot stjärnorna”, skriver de i inlägget.


För två år sedan meddelade Steve Harwell sin pensionering efter ett uppmärksammat framträdande. Harwell ska under spelningen ha sluddrat och skrikit på publiken. Under den perioden kämpade han med allvarliga hälsoproblem, inklusive hjärtmuskelsjukdomen kardiomyopati och nervsjukdomen Wernickes encefalopati, som påverkar hjärnans minnesfunktion och talförmåga.

Smash Mouth, bandet som låg bakom kända låtar som All Star och Believer, som blev populära i samband med Shrek-filmerna, grundades 1994 med Steve Harwell som frontman. För två år sedan tog sångaren Zach Goode över som frontman.

Steve Harwell blev 56 år gammal.


LÄS OCKSÅ: Steve Harwell inlagd på hospice – bara dagar kvar att leva

ANNONCE