Nyhet

Talking Heads filmklassiker får nypremiär

Det ikoniska bandet Talking Heads konsertfilm Stop Making Sense firar 40 år. I samband med jubileet kommer originalsättningen av gruppen att återförenas under en livesänd utfrågning på Torontos filmfestival.

Stop Making Sense har hyllats som "den mest enastående konsertfilmen någonsin" och fångade det ikoniska bandet Talking Heads under deras musikaliska peak. Nu gör bandets ursprungliga medlemmar en efterlängtad återförening efter över 20 års frånvaro, då en 4K-restaurerad version av filmen kommer att visas på Torontofestivalen.

Den stora premiären, som äger rum den 12 september, kommer att sändas samtidigt över hela världen. Bandets medlemmar, inklusive David Byrne, Jerry Harrison, Tina Weymouth och Chris Frantz, kommer att vara på plats för att besvara frågor från fansen efter filmvisningen.

Harrison, bandets gitarrist, delade nyligen med sig av sina tankar i podcasten Kyle Meredith With.... Han avslöjade att arbetet med att restaurera filmen har fungerat som en slags "helande process" för bandmedlemmarna. Han hintade också om att det kanske finns möjligheter till nya konserter i framtiden, skriver Dagens Nyheter.


I Sverige kommer filmen att visas den 12 september på Imax i Mall of Scandinavia i Stockholm, medan den kommer att ha biopremiär på andra platser runt om i landet den 6 oktober.

Se filmens trailer nedan.


 

LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN: "Ett av populärmusikens starkaste genreöverskridande album"

ANNONCE