Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Markus Krunegård tar oss till Medelhavet

"Ett lyckat fuskbygge som fan i mig fångar låten fint."

Tidigare denna månad släppte Markus Krunegård sitt första album på finska. NOKIA & ERICSSON, som skivan heter, beskrevs som en musikalisk nytändning.

Nu följer han upp med en musikvideo till låten Faktaa: F****d Up. För GAFFA berättar Krunegård om resan till den grekiska ön Hydra där materialet spelades in.

– För snart ett år sen var vi på i grekernas land för att färdigställa NOKIA & ERICSSON-skivan … Det var dock för bra vibe så jag skrev några nya låtar, bland annat denna Faktaa: F****d Up.


– Och för några veckor sen sprang jag på den mycket begåvade Petter Alfredson som visade sig vara slutkörd. Vi pratade om detta och sen undrade jag om han ville klippa ihop en video av det vi filmade på Hydra. Det gjorde han och här är resultatet; en kort reseskildring, soppa på spik, ett lyckat fuskbygge som fan i mig fångar låten fint.

Vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av videon. Se den nedan!


 

Markus Krunegård är även denna vecka aktuell med sin konsertserie på Modebacke i Stockholm. I tisdags bjöd Norrköpingssonen på en finsk afton, i onsdags på en trubadurkväll och ikväll spelar han en så kallad ”ovanlig konsert”. Imorgon, lördag, spelar han en ”vanligt konsert”.

LÄS OCKSÅ: Markus Krunegård: "Ingen har bett om den här skivan"


ANNONCE