Nyhet

Avancerat mixningsverktyg på väg till Spotify

Det nya verktyget för att mixa musik i spellistor borde komma tillsammans med nytt abonnemang

Enligt rykten på diverse internetforum är Spotify i full färd med att arbeta fram en ny funktion som låter användare remixa sina spellistor med ett avancerat verktyg. Detta verktyg ska låta användarna lägga till olika övergångar, såväl som att sekvensera låtar med samma tonart, tempo och stil med varandra.

Enligt ryktena skulle dessa funktioner kunna bli en del av ett nytt abonnemang som streamingtjänsten påstås vara på väg med, Music Pro, som bland annat ska erbjuda förlustfri musik.

Det är bland annat Chris Messina som på Instagram kan berätta att han hittat spår i koden till den senaste betaversionen av spelaren, att denna mix-funktion är på väg.


Den nya funktionen kan innebära att användarna framöver kommer att kunna finjustera hela spellistor utan att göra mycket själva.

Men den avancerade DJ-funktionen ska också kunna ge användarna möjligheter som låter dem leka med enskilda låtar i deras spellistor, ända ner på rytmnivå.

Chris Messina hävdar på Instagram att Spotify redan har börjat rulla ut sitt nya abonnemang, Music Pro, så det är nog bara en tidsfråga innan vi alla kan få tillgång till det nya abonnemanget och de nya funktionerna.


LÄS ÄVEN: Nytt headset kombinerar vetenskap och sport

ANNONCE