Nyhet

Nytt headset kombinerar vetenskap och sport

Det nya Momentum Sport-headsetet är utvecklat för idrottare och kommer med avancerade inbyggda sensorer

Nu är Sennheiser redo med en ny version av sitt Momentum in-ear-headset. Den här gången riktar det sig mot idrottsutövare, och Sennheiser informerar att det kombinerar avancerade in-ear-sensorer för att mäta puls och kroppstemperatur med bra ljudkvalitet.

I pressmeddelandet berättar Sennheiser att Momentum Sport integrerar en så kallad fotopletysmografisk (PPG) hjärtsensor och en kroppstemperatursensor som kan leverera viktiga data till populära fitness-appar och enheter.

Sennheiser meddelar att just öronkanalen är en idealisk plats för att hämta dessa viktiga data, vilka kan vara till hjälp för att ge idrottarna en mer effektiv träning. Samtidigt lovar Sennheiser att även ljudkvaliteten har förbättrats, vilket ger en ännu bättre träningsupplevelse.


Mätning av kroppstemperatur är exakt till +/- 0,3 grader och pulsen kan mätas i området från 30 till 220 slag per minut.

När det gäller ljudkvaliteten, är headsetet utrustat med en 10mm transducer och har en semi-öppen design som ger användaren en mer naturlig ljudupplevelse och bättre medvetenhet om omgivningen.


Headsetet har en batteritid på upp till 6 timmar och 24 timmar om energin i fodralet räknas med.
Priset kommer att ligga i det högre skiktet, nämligen runt 2 400 kronor, och bör kunna köpas redan nu.

LÄS ÄVEN: Apple Pencil får tydligen nya funktioner i nästa version

ANNONCE