Nyhet

Apple Pencil får tydligen nya funktioner i nästa version

Kreativa människor kan se fram emot Apple Pencil 3, nya funktioner som är skapade för dem

Det dröjer inte länge innan Apple lanserar nästa version av deras iPad Air och iPad Pro, samtidigt förväntas de också lansera den nya versionen av Apple Pencil, och den ska bland annat få en "kläm"-funktion.

Det är nättidningen 9to5Mac som kan berätta om den nya funktionen, som tydligen ska ha hittats spår av i koden till nästa version av operativsystemet för iPad – iPadOS.

Den nya kläm-funktionen ska fungera genom att användaren trycker kort på Apple Pencil, varefter en rad olika interaktioner är möjliga, det kan vara att starta ett makro när bilder redigeras, lägga till signaturer till dokument eller andra saker.


Samtidigt förväntar sig ryktena också att Apple Pencil 3 får en magnetisk spets och kommer att stödja appen Hitta. På det sättet blir det, i teorin, möjligt att ha spetsar i olika tjocklekar, vilket är goda nyheter för alla grafiskt kreativa personer.

Slutligen sägs det också att den kommer att vara utrustad med en usb-c-port, så att den kan laddas upp när den inte är fäst vid en iPad.

LÄS ÄVEN: Sonos Roam 2 kommer till sommaren med en extra bonusfunktion


ANNONCE