Nyhet

BÄST JUST NU: Som ledmotivet till en imaginär Bondfilm

Beth Gibbons – Reaching Out

Vid den blygsamma åldern 59 år så solodebuterar Beth Gibbons, som annars frontar triphopikonerna Portishead. Floating On A Moment var den första singeln från det kommande albumet, Lives Outgrown som släpps 17 maj, och den lät som en avskalad version av hennes nyss nämnda band. Den nya singeln Reaching Out är desto mer livfull och explosiv och hamnar på andra sidan av skalan av det kommande alstrets breda register. Musikaliskt sett skulle man inte ha blivit förvånad om den presenterades som ledmotivet till en ny James Bond-film, för det är i den dramatiska sfären den rör sig inom.

2002 släppte hon albumet Out Of Season i ett samarbete med Rustin Man (även känd som Paul Webb från Talk Talk) och det var det närmaste en solodebut hon kom fram tills nu. Precis som då så gästar nu Talk Talks Lee Harris på trummor och svänget driver Reaching Out framåt.

Weirdcore som tidigare har samarbetat med bland annat Aphex Twin står för en tillhörande och utspejsad musikvideo som kan liknas vid en animerad kortfilm inom sci-fi-genren.


ANNONCE