Nyhet

Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll leder Grammis 2024

Den 8 maj går den 41:a upplagan av Grammis av stapeln på Annexet i Stockholm. Idag offentliggörs att årets värdpar är komikern och programledaren Jesper Rönndahl och regissören och skådespelaren Marie Agerhäll.

Det äkta paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll har tillsammans gjort sig kända för den breda publiken som skaparna och huvudrollsinnehavarna i den kritikerrosade humorserien Dips. De har även gjort sig kända genom sina medverkanden i välkända program som Melodifestivalen, Svenska Nyheter, Sommar i P1 och På Spåret.

– Melodifestivalen i all ära, men den här galan ska bli rolig att leda för här handlar det om musik från den “riktiga” världen, får man säga så? Alltså, det är ju precis alla låtar och artister från 2023 som är med och tävlar, säger Jesper Rönndahl.

– Jag älskar musik på ett vansinnigt sätt. I ett parallellt liv hade jag blivit trummis. Nu är jag inte alls det men att vara den som håller taktpinnen på Grammisgalan måste ju vara näst bäst, eller?, säger Marie Agerhäll.


Bland årets nominerade har artister som Thomas StenströmBolaget, Fever Ray och Dina Ögon chans att vinna.

Grammis 2024 direktsänds den 8 maj kl 20:00 för första gången direkt här på YouTube.

LÄS OCKSÅ: GRAMMIS 2024: Här är årets nominerade


ANNONCE