Nyhet

Jocke Berg om en Kent-återförening

På torsdagen släpptes den andra delen av intervjun med Jocke Berg i podcasten "Back to the Music With Ingrid". Där pratar Kent-frontmannen bland annat om en eventuell återförening med bandet, problem med stalkers och bröllop.

Tidigare i april släpptes den första delen av podcasten "Back to the Music With Ingrid" med Kents sångare, gitarrist och låtskrivare Jocke Berg. Intervjun, som är Bergs första på 15 år, spelades in i Ingrid Studios, en av Stockholms få kvarvarande legendariska inspelningslokaler.

Med ägarna till studion, Björn Yttling och Pontus Winnberg, samt amerikanska musikern Sarah Snavely, utforskar man inspelningens detaljer och kreativitet, med några stopp längs vägen för att utforska Ingrids historia.

I den andra delen av intervjun som släpptes på torsdagen får Jocke Berg bland annat frågan om Kent någonsin kommer att ge ut ett nytt album eller spela live igen. Han berättar då om en dag på golfbanan med hela bandet.


– Vi hade en fantastisk lördag för några veckor sedan. Vår trummis fyllde 50, så vi gav honom en golfdag, eftersom han alltid har velat lära sig spela golf. (...) Vi skrattade som galningar, jag menar, de är så roliga killar. När man spenderar så många år av sitt liv med samma människor, så blir man som familj. Och vi hade aldrig några stora bråk om något. Eller ja, ridern. Rött vin? Vitt vin? Sådana saker.

Han berättar också att setlisten var något som gruppen kunde vara oense om, där låten Kräm särskilt ogillades av basisten Martin Sköld.

När Sarah Snavely därefter undrar om de inte fick känslan, där på golfbanan, att de skulle göra musik tillsammans igen svarar Jocke Berg att det "säkert vore jättekul".


– Vi har pratat om det, men det vore mer av en livegrej kanske.

I avsnittet pratar också Jocke Berg om låtskrivande, stalkers och att han gifte sig på Arlanda. Lyssna på hela avsnittet nedan!


Jocke Berg var låtskrivare, sångare och gitarrist i Kent mellan åren 1995 och 2016 då bandet valde att avsluta sin karriär. Sedan dess har han gett ut musik under eget namn med albumet Jag Fortsätter Glömma som släpptes 2022, och samarbetat med en rad andra artister.

LÄS OCKSÅ: Joakim Berg gästar podcast – första intervjun på 15 år

ANNONCE