Nyhet

Morrissey köper rättigheterna till sitt osläppta album

Efter en långtgående tvist med Capitol Records deklarerar nu artisten att han har köpt rättigheterna till två album.

I juni förra året anklagade han dem för för fascism, nu påstår Morrissey att han har köpt tillbaka rättigheterna till två av sina album från skivbolaget Capitol Records efter en lång och infekterad tvist. Roten till problemen parterna emellan ska vara att Capitol Records inte gav ut The Smiths-sångarens album Bonfire Of Teenagers trots att det stod klart 2021, enligt NME.

Miley Cyrus gästspelar i låten I Am Veronica på plattan, men har senare bett om att få dra sig ur projektet, enligt rykten, med anledning av Morriseys kontroversiella politiska åsikter. Även Iggy Pop och Red Hot Chili Peppers är tänkta att medverka.

Sångaren har tidigare sagt sig vara väldigt ledsen över att albumet inte gavs ut omedelbart och att det inte har blivit så har varit tortyr för honom. Nu skriver han på sin hemsida att han har köpt ut de albumet World Peace Is None Of Your Business och kanske i synnerhet Bonfire Of Teenagers.


Vad som händer härnäst för sångaren återstår att se men han har tidigare flaggat för två specialkonserter i juni i samband med en nyutgivning av albumet Beethoven Was Deaf från 1983.

LÄS OCKSÅ: Morrisseys misstanke: Capitol Records saboterar senaste albumet

ANNONCE