Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Meningsfullhet i en värld som vrålar

Debutalbumet från de hyllade danska systrarna i Prisma är en motreaktion på en värld ur balans. Med skivans huvudspår Lost skapar de en plats att söka och finna hopp.

Tillvaron kan kännas osäker, ohanterlig och förvirrande när man lever i tider av krig och politisk och ekonomisk instabilitet, samtidigt som naturen fortsätter att lida. Men bland kidsen har samtalen blivit djupare, mer meningsfulla och ärliga.

Som ett upplopp av eftertänksamhet mitt i kaoset uppstod ny musik mellan systrarna Sirid och Frida Møl Kristensen. På duons kommande Prisma-album, Something To Respond To, hanterar de frågor om identitet, mod och förundran, men mest av allt om att återupprätta tron om en ljusare framtid.

– De olika tillstånd som vi ville skildra resonerar med albumets tillkomst. Genom omväxlande ljudlandskap och tempon blev varje låt en liten intim novell – äventyrliga eller personliga brev till en okänd mottagare, säger Sirid och Frida i ett pressmeddelande.


– De är musikaliska fragment, magkänslor, ögonblicksbilder, intuitioner och samtidigt har albumet ett gemensamt  mantra; hur varje rörelse och energi är kopplad till den större bilden och påverkar den värld vi lever i. Det är ganska komplext, men ändå väldigt enkelt.

På fredag släpper Prisma sitt nya album, vars huvudspår är låten Lost. Till det släpps även en musikvideo med den berömda danska skådespelerskan Trine Dyrholm i huvudrollen. Uppbyggd kring en berättelse om en grupp barn som tröstar som mor.

Vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av låten och musikvideon redan idag. Se den nedan!


 

LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Missa inte dessa spelningar i april


ANNONCE