Nyhet

Amanda Bergman släpper nytt soloalbum – hör de två första låtarna här

Åtta år efter Amanda Bergmans solodebut planerar artisten att släppa en efterlängtad uppföljare den 7 juni.

Det kommande albumet, Your Hand Forever Checking On My Fever, utforskar teman som förlust och förändring med en hyllning till Bergmans far som gick bort 2022. En av skivans första singlar, Wild Geese, Wild Love, behandlar det sistnämnda.

– Den här låten tog form under min pappas sista månader. Det kändes konstigt att se och acceptera ordlösheten hos någon som alltid hade haft ord för allt. Plötsligt slutade han bara prata. När döden är nära är den nära. Även om du tänker "vilken dag som helst nu" är det svårt att förlika sig med "vilken halvtimme som helst nu". Tiden räcker aldrig till, säger Bergman i ett pressmeddelande.

Låten, som släpps idag, ges ut tillsammans med singeln Day 2000 Awake som utforskar moderskapets utmaningar.


– Att som kvinna bli förälder är förmodligen en av de största livsförändringarna du kommer uppleva. Lärde mig massor. Och det finns ett antal motstridiga områden där du förväntas växa som person när du är som minst lämpad att göra det. Där märks också förväntningar på att du ska prestera precis som tidigare eller ännu bättre. Vilket kan vara svårt att göra om du är fysiskt och psykiskt nedbruten.

Amanda Bergman började sin musikkarriär 2008 under artistnamnet Hajen och använde namnet Idiot Wind från 2010 till 2014.


Hon är medlem och lead-vokalist i det svenska bandet Amason med Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Nils Törnqvist och Petter Winnberg. Bandet släppte sitt debutalbum Sky City 2015.

LÄS OCKSÅ: Ny dokumentär om Amanda Bergman

ANNONCE