Nyhet

Annika Norlin släpper ny musik

Artisten och författaren Annika Norlin ger ut ett nytt album i vår tillsammans med musikern och producenten Jonas Teglund.

"Albumet har gjorts under det jättedåliga året 2023 och därför har vi sökt en lätthet, ett ljus och en tröst", säger duon i ett pressmeddelande.

Annika Norlin ansvarar för både text och sång, medan Jonas Teglund har komponerat musiken och spelat de flesta instrumenten.

Den första singeln från albumet, med titeln Jag Hänger Kvar, kommer att släppas den 16 februari.


"Låttexten utforskar tanken på att klamra sig fast vid sommaren och kvällen. Eller så handlar den om att hålla fast vid en naiv tro, ungdomlig glädje, eller en oskuldsfull bild av världen", förklarar duon.

Annika Norlin är känd från musikprojekten Säkert! och Hello Saferide, men har också gett ut musik under eget namn. Dessutom är hon nominerad till både Sveriges Radios romanpris och tidningen Vi:s litteraturpris för sin debutroman Stacken – en bok som GAFFAs recensent Emma Thimgren också hyllade:

"Norlins skarpa blick känns igen när hon med sitt universella språk lyckas måla både brett och precist. Alltid allmänmänskligt utan att vattnas ned till floskler. Troligen med stöd i författarens egen bakgrund som journalist målar hon upp en prestationsbaserad verklighet och den moderna människan med alla hennes brister."


LÄS OCKSÅ: Intervju med Annika Norlin: “Skriv om det som brinner hos dig själv”

ANNONCE