Nyhet

Cigarettes After Sex släpper ny musik – ger sig ut på världsturné

Cigarettes After Sex har släppt deras senaste singel, Tejano Blue, från det kommande albumet X's och har annonserat en ny världsturné.

I bandets nya singel Tejano Blue ger frontmannen Greg Gonzalez en vink till musiken från hans barndom i Texas, vilket har lett till ett mer livfullt tempo.

– Jag växte upp i El Paso och Tejanomusik är väldigt stor där. Det fanns i atmosfären runt mig under den tiden, men jag avvisade alltid det och drogs till allt annat som attraherade mig istället, säger Gonzalez i ett pressmeddelande.

– Det var först flera år senare när jag bodde i New York City som jag började lyssna på Selena, samtidigt som jag lyssnade på mycket av Cocteau Twins. Jag hade en idé att försöka kombinera deras stilar, vilket kändes lite konstigt, men jag kände också att det kom från en genuin plats av att återupptäcka och äntligen knyta an till musiken som jag hörde runt om mig i min barndom.


Låten Tejano Blue är Cigarettes After Sex första singel från det kommande albumet X's som beräknas släppas den 12 juli i år.

 


På det kommande albumet avviker bandet från deras vanliga blandning av relationer som inspirerat deras tidigare verk och väljer att instället fokusera på enbart en relation som sträckte sig över fyra år.

– Albumet känns brutalt, säger Gonzalez. 

Förutom den nya singeln och det kommande albumet har bandet också annonserat att de ska ut på en massiv världsturné. Turnén kommer att starta i sommar på Bonnaroo festival i Tennessee och avslutas i mars 2025 i Auckland, Nya Zealand. Hittills har dock inga spelningar i Sverige planerats.


LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Rättar till Radioheads misstag efter 23 år

ANNONCE