Nyhet

LYSSNA: Nadja Evelina tillbaka med ny musik

Det svenska popfenomenet Nadja Evelina är tillbaka med singeln Fuck Up från hennes efterlängtade tredje album.

Efter framgångarna med albumen Vi? och Aska, Glitter Och Annat Som Försvinner Med Vinden, släpper Nadja Evelina nu sin första singel från sitt kommande album. Singeln, som fått namnet Fuck Up, är en explosiv mix av akustiska gitarrer och en direkt fästande refräng.

– Det känns som att jag har släppt tusen låtar om att vara den som det är synd om. På olika sätt. Att jag sökt mig till den dynamiken och hamnat gång på gång i "ja men nu är jag kär och du är inte det hej då". Och att jag ofta har lagt skulden på den andra, även i mitt berättande. I Fuck Up finns någon slags ambition om att också se sin egen del, sina egna val liksom. Att ta lite jävla ansvar!, säger hon i ett pressmeddelande.

Lyssna på låten nedan!


 

På det kommande albumet utforskar Nadja Evelina nya territorier och beskriver musiken som en "mer fri lekfullhet". Trots detta behåller hon sitt kännetecknande sound av vibrerande, rak och exakt indiepop på svenska. Texterna förblir centrala och djupt personliga, där Nadja Evelina tar oss med på en resa genom nutiden med många specifika detaljbeskrivningar.


– Jag är ju ändå en evig nostalgiker och känner typ att min förra platta var full av nostalgi. Inför de nya låtarna kände jag mig ganska klar med att blicka tillbaka. Jag ville försöka vara lite mer i nutiden, eller i alla fall berätta mer ur nutidens perspektiv, säger hon och fortsätter:

– Sen så tycker jag att det är kul att använda många specifika detaljbeskrivningar. Jag kommer inte ihåg vem som sa det, men att i det specifika så finns den största igenkänningen. Man vill inte att låten ska vara som en skalad gran bara, men allt behöver inte.

Albumet väntas släppas senare under året.


LÄS OCKSÅ: Albumrecension: Nadja Evelina – Vi?: "Hon fyller ett hål som gapat tomt alldeles för länge"

ANNONCE