Nyhet

Tack för musiken är tillbaka – här är säsongens gäster

Niklas Strömstedt får återigen uppgiften att programleda Tack för musiken, som efter nio år nu återuppstår i SVT. Bland årets gäster hittar vi namn som Per Gessle, Jireel och Molly Sandén.

Det kommer att bli unika musikaliska möten som blandas med samtal om livet, låtskrivandet, källor till inspiration och karriären.

Förutom Niklas Strömstedt som programledare kommer varje huvudgäst att få träffa särskilt inbjudna personer som har anknytning till deras liv och karriärer. Musikaliskt stöd kommer från ett husband ledd av Ola Gustafsson.

Tack för musiken hade premiär 2011 och sändes under fyra säsonger på SVT.


– Det är nästan tio år sedan sist så det känns fantastiskt inspirerande och väldigt roligt att få göra det här igen. Dessutom tycker jag att den här typen av program saknas i rutan, säger Niklas Strömstedt i ett pressmeddelande.

– Jag ser mycket fram emot att få möta dessa artistkollegor och är nyfiken på hur de tänker kring sitt artisteri, sitt skapande och sin karriär. Hur och var började alltsammans och vad de har tagit med sig genom åren? Det här är ett program som verkligen fokuserar på musiken, säger han.

Lördagen den 13 april drar programserien igång, och första gästen ut är Miss Li.

Sändningsschema:
Lördag 13 april kl 21.00: Miss Li
Lördag 20 april kl 21.00: Per Gessle
Lördag 27 april kl 21.00: Miriam Bryant
Lördag 4 maj kl 21.00: Danny Saucedo
Fredag 12 juli kl 20.00: Björn Dixgård
Fredag 19 juli kl 20.00: Bo Sundström
Fredag 26 juli kl 20.00: Jireel
Fredag 8 augusti kl 20.00: Molly Sandén

LÄS OCKSÅ: Beyoncé släpper nytt album – hör de första låtarna här


ANNONCE