Nyhet

Universals musik tas bort från TikTok

Musik av artister som Taylor Swift, Ariana Grande och Drake har börjat tas bort från plattformen TikTok, rapporterar New York Times.

Efter att förhandlingarna om ett nytt licensavtal mellan Universal Music och TikTok kollapsat försöker skivbolaget öka pressen på TikTok för att förbättra ersättningen till sina artister och låtskrivare, vilket de påpekar i ett offentligt brev.

I brevet anklagar Universal plattformen för att försöka bygga upp en musikbaserad verksamhet utan att erbjuda rättvist värde för musiken. Man hävdar att TikTok endast är villiga att betala en bråkdel jämfört med vad liknande sociala plattformar betalar.

TikTok har svarat i ett uttalande och uttryckt besvikelse över att Universal prioriterar sin egen vinst över intressena för sina artister.


Det tidigare avtalet mellan Universal och TikTok har löpt ut, och ingen av parterna har ännu offentliggjort någon ny information. Bland de internationella artisterna under Universal återfinns kända namn som Lana Del Rey, Ariana Grande, Taylor Swift och Drake.

Inom den svenska scenen inkluderar Universal artister som Abba, Hov1, Veronica Maggio, Tove Lo och Ghost genom sina underetiketter.

LÄS OCKSÅ: TikTok vs Universal: Musik kan försvinna från plattformen


ANNONCE