Nyhet

Elvis Presley åker på världsturné – som hologram

Efter de framgångsrika "abbatarerna" är det Elvis Presleys tur att återuppstå som hologram. Den nya showen Elvis Evolution är titeln på en ny konsert som ska skapas med hjälp av AI och holografiska projektioner, rapporterar The Guardian.

I november kommer den första Elvis Evolution-konserten äga rum i London. Därefter planeras shower i Las Vegas, Tokyo och Berlin.

Besökarna kommer att få se en digital Elvis Presley i naturlig storlek, skapad med hjälp av AI-teknik och holografisk projektion som baserats på tusentals foton och filmer på världsstjärnan, skriver The Guardian.

– Det kommer att bli en minnesvärld upplevelse för Elvis-fans och beundrare runt om i världen; människor kan kliva in i Elvis värld, gå i hans skor och fira hans extraordinära musikaliska arv, säger Andrew McGuinness, VD för Layered Reality som köpt rättigheterna till att genomföra projektet, i ett uttalande.


Det var under 2022 som den svenska gruppen Abba inledde sin föreställning Abba Voyage och sedan dess har intresset för liknande konserter ökat. Showen har setts av över en miljon människor och i december avslöjade rockbandet Kiss att det blir det första amerikanska bandet att gå i svenskarnas fotspår och ge sig ut på turné som avatarer.

Elvis Presley gick bort i augusti 1977 endast 42 år gammal. Han genomförde aldrig någon spelning utanför Nordamerika.

LÄS OCKSÅ: Släktbråket över – barnbarnet tar över Elvis stiftelse


ANNONCE