Nyhet

Justice återvänder med nytt album – släpper första singel med Tame Impala

Den franska duon Justice släpper albumet Hyperdrama den 26 april.

Den franska electroduon Justice, bestående av Xavier De Rosnay och Gaspard Augé, avslöjar att de kommer att släppa ett nytt album. Hyperdrama, gruppens första nya studioalbum på nästan åtta år, släpps den 26 april. För att ge fansen en försmak delar de med sig av två nya låtar från albumet: One Night/All Night med Tame Impala och Generator.

– Vi ville att den här låten skulle låta som om en mörk/techno-version av Justice som hade hittat en sample av en disco-version av Kevin Parker, säger duon om One Night/All Night i ett pressmeddelande.

– Kevin har en melodikänsla som är fascinerande på det sättet att han lyckas skriva melodier som känns både enkla och naturliga, men samtidigt väldigt egendomliga. Den här låten pendlar mellan ren elektronisk musik och ren disco, men du får aldrig båda samtidigt. Den här idén att omedelbart växla från en genre till en annan inom en låt genomsyrar hela albumet och visas kanske tydligast i just denna.


Se musikvideon, regisserad av Anton Tammi, nedan.

 


Duons andra singel, Generator, låter som "Getaway av Salsoul Orschestra" men med en tvist:

– Det är också inslag av klassiska 90-tals hardcore techno-ljud. Disco, funk och elektronisk musik har alltid varit kärnelement i den musik vi skapar som Justice. På Hyperdrama låter vi dem samexistera, men inte på ett fridfullt sätt. Vi gillar idén att låta dem kämpa lite om uppmärksamheten.


 

LÄS OCKSÅ: Intervju med Justice: "Till slut fick Pedro nog och spottade på snubben"

ANNONCE