Nyhet

Miriam Bryants syster gick bort i cancer: "Hon var mitt eldljus"

Förra året gick Miriam Bryants syster Sarah bort i cancer. Under gårdagens Sjung Tillsammans Mot Cancer-gala i TV4 berättade hon om den tuffa tiden.

I juni 2023 förlorade artisten Miriam Bryants äldre syster Sarah kampen mot cancer vid endast 41 års ålder.

Vid TV4:s och Cancerfondens gala Sjung Tillsammans Mot Cancer delade Miriam sin historia om sin syster och den svåra tid som följde.

– Hon var det absolut coolaste i världen. Hon var mitt eldljus. Hon gav så mycket av sig själv. Hon körde på tills det var stopp. Hon var trött väldigt länge, när hon till slut sökte vård för det var hon redan väldigt, väldigt sjuk.


Miriam berättar att Sarah hade fått tarmcancer i fjärde stadiet.

– Det var så långt gånget att hon inte ens hann börja med cellgifter. Vi trodde att vi åtminstone skulle ha en sommar med henne.

Endast tio dagar innan Sarahs bortgång upplevde Miriam och Sarah en Beyoncé-konsert i Stockholm tillsammans. Kort efter detta blev Sarah inlagd för palliativ vård. Miriam Bryant delar att tiden efter systerns bortgång har varit "otroligt smärtsam".


Under galan framträdde Miriam med låten Sarkofag, vilken hon började skriva under tiden hennes syster kämpade mot sjukdomen. Hon delar hur den kreativa processen blev avgörande för att hantera sorgen och att låten blev en kanal för henne att uttrycka sina känslor.

– Hon är med mig när jag sjunger den.


 

LÄS OCKSÅ: Konsertrecension, Miriam Bryant, Hasslöfestivalen: "Den stringenta setlistan utstrålar enorm integritet"

ANNONCE