Nyhet

The Smashing Pumpkins söker ny gitarrist – över 10 000 ansökningar

Mer än 10 000 personer har ansökt om rollen som The Smashing Pumpkins nya gitarrist. Mängden ansökningar är så betydande att åtta personer ägnar heltid åt att söka efter en passande ersättare till Jeff Schroeder.

Jakten på en ny gitarrist till The Smashing Pumpkins är i full gång, och intresset är enormt, för att inte säga överväldigande. Efter att annonsen publicerades i början av januari har över 10 000 ansökningar strömmat in, enligt bandets inlägg på X.

Bandet, baserat i USA, lade ut en öppen annons på Instagram i början av januari, där de uppmanar potentiella kandidater att skicka in sina musikaliska CV:n.

Antalet ansökningar är nu så omfattande att åtta personer arbetar på heltid för att granska kandidaterna och hitta en ersättare till Jeff Schroeder, som lämnade bandet förra hösten efter 16 år.


Den nya gitarristen kommer att ha några månader på sig att anpassa sig innan The Smashing Pumpkins påbörjar sin Europaturné. The World Is A Vampire-turnén startar i Birmingham, Storbritannien, den 7 juni och inkluderar ytterligare 22 spelningar. Ingen spelning i Skandinavien är planerad.

LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN: Interna strider, heroinberoende och självmordstankar

ANNONCE