Nyhet

Big Thief gör intimt gig i samband med festival

Det amerikanska bandet Big Thief är sedan tidigare bekräftade till årets Way Out West. Nu kommer de även att göra en intim klubbspelning i samband med detta.

Indiefolkgruppen Big Thief spelar på Way Out Wests första dag, en festival som äger rum 8–10 augusti i Göteborg. Nu står det även klart att det dessutom blir en mer intim klubbspelning på Pustervik redan på tisdagen den 6 augusti. Biljetterna är rabatterade och är bara giltiga ihop med en festivalbiljett. 

Det senaste albumet som bandet släppte är Dragon New Warm Mountain I Believe In You från 2022. GAFFAs recensent beskrev det som att det var "samma gamla vanliga fast annorlunda."

"Är du ett Big Thief-fan (och vem är inte det?) kommer du definitivt att känna igen dig i dess briljanta Elliott Smith-möter-americana-minnande melodier och ljud. Men med detta sagt så har Big Thief verkligen inkluderat fler instrument, nya tongångar och oväntade infall på den. Little Things, dess sjunde spår, tar exempelvis Cocteau Twins-influenserna som jag tycker man då och då hör i Big Thief till helt nya nivåer. Och No Reason innehåller en väldigt fin flöjt."

LÄS MER: Queens Of The Stone Age ställer in – sångaren akutopereras

ANNONCE