Nyhet

Eminem bekräftar releasedatum för nytt album

Efter att ha gästspelat på NFL-draften i våras meddelade Eminem att han släpper ett nytt album i sommar. Nu har han bekräftat ett releasedatum.

På X dök en video upp i våras med ett slags true crime-tema där en förundersökningsledare i beige trenchcoat ställde sig frågan vem som mördade Slim Shady? I videon intervjuades även 50 Cent som sade att Slim inte var hans vän, utan en psykopat. 

Sedan dess har även Detroit Free Press publicerat en dödsruna över samma alter-ego, tillsammans med en bild där Eminem syns i hockeymask. 

"Shady blev ett känt namn under 1999 med sin rubbade debutsingel My Name Is som gav den unge artisten en bredare publik. Publiken blev snart utsatt för rapparens extrema mörker, och togs med på en resa som glorifierade en nihilistisk världssyn. Hans komplexa och svåra existens har nått sitt slut, och arvet han lämnar efter sig är inte närmre upplösning än det sätt på vilket han lämnar denna värld. Må han finna den frid han inte kunde finna på jorden i ett liv efter detta."

Eminems alter-ego Slim Shady har ofta förekommit på de låtar med råare och hårdare texter, vilket har resulterat i att han har fått en stämpel på sig som kontroversiell. Nu har det bekräftats att 12 juli är släppdatumet för albumet med titeln The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce), detta enligt Consequence. Det blir artistens elfte studioalbum.

Nedan kan du lyssna till den senaste singeln Tobey.



LÄS MER: Mästerbotten Blockparty återvänder


ANNONCE