Nyhet

LYSSNA: Lars Winnerbäck släpper bortglömd låt

På premiären av sin sommarturné i Kalmar överraskade Lars Winnerbäck sina fans genom att spela och nu släppa en, fram till nu, digitalt outgiven låt - Hum Hum Från Humlegården.

Låten, som är en cover på en gammal progglåt av Ragnar Borgedahl, spelades in under sessionerna till albumet Söndermarken som släpptes i början av 2000-talet.

– Ragnar Borgedahls låt Hum Hum Från Humlegårn firar 50 år i år! Och det är över tjugo år sedan vi spelade in den, jag och Hovet, i samband med inspelningen av Söndermarken 2003. Vi släppte vår version som en sommarsingel den sommaren och den spelades mycket i radio och låg på Svensktoppen länge det året. Sen lämnade vi den, och vår version följde aldrig med i digitaliseringen, säger Lars Winnerbäck i ett pressmeddelande och beskriver låten som en ung syn på ett spännande Stockholm i förvandling innan han fortsätter:

– Jag bestämde att jag ville spela den på turnén i sommar och då släpper vi den också på alla digitala plattformar. Min och Hovets version från 2003. För att inte spoila premiäröverraskningen släpptes den digitalt samtidigt som vi klev på scenen på premiären i Kalmar.GAFFAs recensent Ieva Kisieliute var på premiären och beskrev den som att själ och hjärta är på väg tillbaka.

"På turnépremiären sprider Winnerbäck budskap om framtidstro och solidaritet så att vi tillsammans kan laga det trasiga sosseland som några vill ha för sig själva."

Turnén, med gästartisterna David Ritschard och Amanda Bergman (på de spelningar som markeras med en *), kommer att besöka flera städer i Sverige och Norge under sommaren.

Turnéplan
9 juli Burgsvik, Grå Gåsen *
11 juli Fredrikstad, Glommafestivalen
12 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen *
13 juli Halmstad, Brottet *
14 juli Brantevik, Brantevik IP *
17 + 18 juli Rättvik, Dalhalla *
19 juli Höga Kusten, Naturscen Skuleberget *
20 juli Piteå, Pite Havsbad *
26 juli Östersund, Storsjöyran
1 aug Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest
2 aug Arvika, Arvika Hamnfest
3 aug Uddevalla, Museiparken *
7 aug Trondheim, Sverresborg
9 aug Bergen, Plenen
10 aug Hamar, Tjuvholmen Arena
16 aug Helsingborg, Sofiero Slott *
17 aug Huskvarna, Folkets Park *
23 aug Örebro, Gustavsvik *
24 aug Oslo, Vulkan Open Air *
30 aug Stockholm, Zinkensdamm *

LÄS MER: Själ och hjärta är på väg tillbaka


ANNONCE