Nyhet

The The kommer till Sverige

The The har ett arv som sträcker sig över decennier inom den brittiska musikscenen. Bandet kommer nu till Sverige för en spelning i höst.

Ända sedan Matt Johnson 1977 satte in en annons i NME och letade efter bandmedlemmar har han varit den enda konstanten i The The. Runt honom har ett kollektivt formats, ett kollektiv som har skapat musik som utmanar både genregränser och lyssnarens förväntningar. Det här har resulterat i ett sound som blandar postpunk med elektroniska inslag och kryddar det hela med politisk laddning.

Genom åren har bandet inte bara bidragit med album som Soul Mining och Infected, utan också fortsatt att ta upp brinnande samtidsfrågor. Sedan genombrottet 1983 så följde flera skivor på löpande band men efter NakedSelf, som släpptes 2000, blev det ganska tyst.

Efter en rad konstprojekt, filmer och soundtracks under 2010-talet återvände Matt Johnson i The The-skepnad med singeln We Can’t Stop What’s Coming, som släpptes som limiterad 7"-vinyl under Record Store Day 2017. Därefter åkte bandet ut på sin första turné på 16 år. En turné som bland annat nådde Münchenbryggeriet i Stockholm – bandets då första Sverigekonsert på 29 år.


13 september återvänder The The till Stockholm för en konsert på Filadelfia.

LÄS MER: TITTA: Pete Doherty – Musiken, missbruket och vägen tillbaka

ANNONCE