Nyhet

Flera artister ställer in efter avslöjanden om sexism

En dokumentär om sexism har skakat den danska musikbranschen. Som svar har flera danska artister nu ställt in flera spelningar.

I en dokumentär som sändes av Danmarks Radio tidigare i veckan, berättar 13 kvinnliga artister om en sexistisk kultur inom musikbranschen, rapporterar TT.

Tre av dessa kvinnor berättar om olämpliga kommentarer från en medlem i bandet The Antonelli Orchestra. Rapparen Tessa och artisten Malte Ebert har efter detta avbrutit sina spelningar med bandet.

Flera andra kvinnliga artister, både anonyma och namngivna, delar också sina erfarenheter av övertramp från en manlig skådespelare och artist. Både bandmedlemmen och den manliga artisten nämns anonymt i dokumentären, men de har valt att kommentera på sociala medier.


Till radiokanalen säger bandmedlemmen att han ber om ursäkt till de kvinnliga artister som upplever att han har "bidragit verbalt till en sexistisk kultur".

Den manliga artisten och hans advokat försökte stoppa dokumentären, men misslyckades. På Instagram skriver artisten att han aldrig velat att någon ska känna sig obekväm i hans närvaro och hävdar att dokumentären innehåller flera faktafel.

LÄS OCKSÅ: Här är artisterna som gästar ”Allsång på Skansen” i sommar


ANNONCE