Nyhet

GALLERI: Så var Rosendal Garden Partys första dag

Festivalen på Djurgården i Stockholm bjöd på ett fyrverkeri av kraut och psykedelika med Les Big Byrd, besök av hiphoplegendaren Lauryn Hill och en storslagen avslutning med M.I.A. GAFFAs fotografer var givetvis på plats.

På fredagen slog Rosendal Garden Party upp sina portar på Djurgården i Stockholm. På scen stod artister som M.I.A, Turnstile, YG Marley, Les Big Byrd och Femme Fatale Selection.

Det var tidigare planerat att det svenska hardcorebandet Refused skulle spela på festivalen, men bara dagar innan meddelade sångaren Dennis Lyxzén att han drabbats av en hjärtinfarkt och var därför tvungen att ställa in.

"Jag avskyr verkligen att ställa in konserter, men läkaren sa att det inte blir någon rock för mig på ett par veckor", skrev artisten i ett inlägg på Instagram och hälsade till sina fans att de skulle ta hand om varandra.


Festivalen fortsätter på lördagen och söndagen med akter som Massive Attack, Raye, Grace Jones och The Cardigans på spelschemat.

Se bilder från fredagens konserter som GAFFAs fotografer Per Engström, Jan Pieter van Eerde och Miguel Herranz plåtat i galleriet ovanför.

LÄS OCKSÅ: Refused ställer in konsert – Dennis Lyxzén har fått hjärtinfarkt


ANNONCE