Nyhet

K-pop-grupp släpper ny låt – om nordisk mytologi

Den sydkoreanska k-pop-gruppen PRIMROSE besökte nyligen Sverige för K-Pop Nordics Festival och passade samtidigt på att släppa sin nya singel Freyja. Låten, som är inspirerad av nordisk mytologi, är en del av deras kommande album REVIVAL.

Gruppen, som startade som en duo i början av 2023, har nu vuxit till fyra medlemmar: Ruby, Nahyun, Rainie och Hayun. GAFFA mötte medlemmarna på Oscarsteatern i Stockholm tidigare i våras för att prata om deras nya musik.

– Vi hoppas verkligen att den svenska publiken kommer att älska låten. Och framöver skulle vi gärna vilja få till fler och större möten med fans, sa bandet då.

REVIVAL markerar en ny riktning för PRIMROSE, med ett fokus på den storslagna världen av nordisk mytologi. Enligt Alexander Kim, en medlem av gruppens management-team, var detta ett strategiskt val för att sticka ut i den konkurrenskraftiga k-pop-genren.


– Vi ville göra något nytt. Vi älskar den nordiska mytologins storslagna värld och tänkte att tjejerna kunde ta sig an detta bra och bestämde oss för att det var rätt match för dem.

PRIMROSE släppte sin första EP Laffy Taffy i fjol, som hade ett mer bubbligt och sprudlande sound. REVIVAL är deras andra release som en kvartett.

Med singeln Freyja hoppas bandet att nya lyssnare hittar till musiken och fortsätta växa sin fanbas, särskilt i Skandinavien. De har planer på fler spelningar och besök i regionen, med målet att bli lika populära som sina förebilder i Blackpink.


LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Missa inte dessa spelningar i sommar

ANNONCE