Nyhet

Nytt headset lovar att ta bort distraktionerna

Det nya HD 620S från Sennheiser lovar att leverera ett ljudlandskap som utmanar de klassiska slutna headsetsen

Det borde vara goda nyheter för ljudentusiaster att det nya HD 620S-headsetet från Sennheiser nu har upplevt sitt första ljud. Det bör nämligen vara ett bra alternativ för slutna hörlurar för privat referencelyssning utan kompromisser.

Det nya headsetet är uppbyggt kring särskilt avstämda 42mm dynamiska drivrutiner. Samtidigt berättar Sennheiser att eftersom headsetet har en hög dämpningsfaktor kan den inbyggda 150 ohms aluminiumsvetspole leverera snabba transienter och säkert definierade instrumentdetaljer, vilket ska ge en fin dynamik över hela frekvensspektrumet. Detta bör vara goda nyheter för ljudentusiaster som vill ha så många detaljer i musiken som möjligt.

Designen är klassiskt Sennheiser-utseende, och tillverkaren lovar att det är behagligt att bära headsetet, vare sig det är för att lyssna på musik eller spela spel.


Det skulle inte minst bero på att headsetet har en vinklad design, som sägs säkerställa fri luftströmning, vilket i sin tur skulle efterlikna arbetsmetoden hos open-back drivrutiner.

Sammantaget bör detta placera lyssnaren mitt i musiken, spelet eller filmen och därigenom öka upplevelsen för lyssnaren.

Öppna headsets är ljudentusiasternas favorit, men för isolerad ljud krävs slutna headsets, och därför tycker Sennheiser att HD 620S är ett bra kompromiss.


Headsetet är naturligtvis inte trådlöst – det kommer med en 1,8m kabel som slutar i en 3,5mm jacksticka, och det finns även en 6,3mm adapter inkluderad.

I skrivande stund finns bara ett pris i euro tillgängligt, och här ligger headsetet på 350 euro.

LÄS ÄVEN: Smukfest får återigen i år en dedikerad musikkanal


ANNONCE