Nyhet

Bang & Olufsen relanserar musiksystem från 90-talet

Beosystem 9000c är den andra produkten i Bang & Olufsens Recreated Classics-serie som ger nytt liv till klassiska system

Den danska ljudspecialisten har en plan – de vill säkerställa en lång livslängd för sina produkter, och deras Recreated Classics-serie är, enligt tillverkaren, ett uttryck för just den strategin.

Beosystem 9000c är en relansering av ett klassiskt system från 1990-talet, och Bang & Olufsen berättar att det är en restaurerad och omgjord version av Beosound 9000 CD-spelare från 90-talet, parat med Bang & Olufsens Beolab 28-högtalare från 2021 för att ge systemet ett modernt uttryck för en kraftfull lyssnarupplevelse.

I ett pressmeddelande berättar Bang & Olufsen att de är dedikerade till: ”att skapa produkter som kan stå emot tidens tand,” och att de: ”vill visa att en second hand-produkt kan vara lika attraktiv som en ny produkt.”


I syftet har Bang & Olufsen anskaffat 200 exemplar av den ursprungliga Beosound 9000 CD-spelaren och skickat dem tillbaka till företagets fabrik i Struer, där de ursprungligen skapades tillbaka 1996.

Där blir CD-spelarna demonterade, inspekterade och noggrant restaurerade av servicetekniker, varav flera ursprungligen arbetade med Beosound tillbaka på 1990-talet.

Beosound 9000 introducerades tillbaka 1996 som ett musiksystem med en 6-skivig CD-växlare och inbyggd AM/FM-radio, och var ursprungligen designad av David Lewis.


Beosystem 9000c är naturligtvis inte en massmarknadsprodukt med ungefär 200 enheter på marknaden, och de som når marknaden blir knappast billiga. Men det är en intressant tankegång, och det blir spännande att se vilken nästa produkt i serien blir.

LÄS ÄVEN: Ny ljudspelare lovar det bästa från den digitala och analoga världen

ANNONCE