Nyhet

Här är de nominerade till Denniz Pop Awards

Tidigare har artister som Tove Lo, Ellen Krauss och Ludwig Göransson tagit emot priser på galan.

Musikpriset Denniz Pop Awards hålls i Stockholm varje år sedan 2013 och i år anordnas prisutdelningen för första gången i Musikaliska Kvarteret på Nybrokajen.

– Stället sprudlar av kreativitet och härliga möjligheter som vi tyckte kändes som en som en perfekt plats att ha Denniz Pop Awards på, säger Jacob Schulze, grundare och jurymedlem, i ett pressmeddelande.

Juryn är en namnkunnig sådan och består av bland andra Max Martin, Rami Yacoub, Tove Lo, Andreas Carlsson och Lisa Miskovsky.


De ska tillsammans kora en vinnare inom årets "rookie" i kategorierna för såväl artist och band, som producenter och låtskrivare. Här finns även ett pris för årets internationella rookie och utöver det delas pris ut till årets "MVP" och slutligen "The Grand Prize".

Årets nominerade:

Rookie artist/band:
Shadi G – 28 år från Göteborg: pop, jazz, R&B/soul
Si Evol – Malte Höglund 28 år, och Peteris Strante 24 år: indieduo från Ekerö/Stockholm
Vendela – 23 år från Köping: mörk pop


Rookie songwiter/producer:
Wilhelm Börjesson – 26 år från Barsebäck: elektroniskt, pop
Joel Kiviaho – 24 år från Eskilstuna: producent (bland annat på Fricky-hiten Nattbuss)
Em Walcott – 26 år från Köping: topliner som Grammy-nominerats i USA för sina låtar på Janelle Monáe-albumet The Age Of Pleasure

International rookie:
Chelsea Balan (USA)
Ethan Hodges (UK)
Legzdina (Lettland)

Utöver själva prisceremonin finns det möjlighet för unga lovande artister att spela sin musik och nätverka med folk inom branschen i vad som kallas för Denniz Pop Backstage, ett slags speeddating-koncept där artisterna kan få direkt feedback från skivbolag, musikförlag och liknande.


– Backstage möjliggör för den där gnistan som endast kan uppstå i det mänskliga mötet och ger unga talanger ett direkt tillträde till branschen som idag kan saknas i det nuvarande digitala landskapet, säger Martina Pemac, legacy manager och grundare av Matron, i ett pressmeddelande.

Galan hålls den 13 juni.

LÄS OCKSÅ: VIDEOPREMIÄR: Agitator släpper ny musik


ANNONCE