Nyhet

Kreativ uppdatering för gamla Pixel-telefoner

Google har gett äldre Pixel-modeller flera kreativa bildverktyg

Det har alltid sagts att flera av de avancerade redigeringsfunktionerna som de nyare modellerna av Pixel-mobilerna var utrustade med, inte skulle fungera på de äldre modellerna, och många av oss trodde att det berodde på att funktionerna var beroende av att mobilerna var baserade på Googles senaste Tensor-chip.

Men nu visar det sig att så inte är fallet, för i viss mån kommer flera av de avancerade funktionerna nu till de äldre Pixel-modellerna.

De nya funktionerna kräver dock att du har minst 4GB minne och så måste chippen i mobilen vara en 64-bitars kämpe, annars kommer det inte att vara möjligt att använda de avancerade redigeringsfunktionerna.


Men om din gamla Pixel-mobil uppfyller dessa krav får du tillgång till de 'magiska' redigeringsfunktioner som annars bara sågs i topp-Pixel-modeller som Pixel 7 och 8. Så framöver kan du flytta personer och objekt i bilder, eller radera dem om du t.ex. inte just vill att grannen ska vara med på familjebilden.

Samtidigt har Google introducerat en rad AI-verktyg i den senaste versionen av Google Photos-appen, som bland annat låter användaren skapa biograflika bilder, lägga till speciella videoeffekter, ändra ljuset på porträttbilder och mycket mer.

Dessa uppdateringar till Pixel-modellerna är på väg, och om du inte redan har fått den gratis uppdateringen, så är den strax utanför dörren.


LÄS ÄVEN: Sonos debuterar med high-end-headset

ANNONCE