Nyhet

Låt om minigolf från 2012 kan bli årets sommarplåga

Det hela började när komikern Anders "Ankan" Johansson och Måns Nilsson nämnde låten i sin podd. Därefter gick det snabbt. Nu har SM I Bangolf 2012 I Kalmar blivit en riktig hit på Spotify.

Titeln SM I Bangolf 2012 I Kalmar kanske inte låter som något man förväntar sig från en populär Spotify-låt, men den 12 år gamla låten har fått ett uppsving.

– Jag var på semester och så dök den upp på min spellista via en kompis son, och tänkte att den här är för bra för att inte nå den breda allmänheten, säger Anders "Ankan" Johansson i TV4:s Efter Fem.

Han bestämde sig för att lyfta låten i sin podcast och uppmanade lyssnarna att ladda ner den, med målet att den skulle bli "årets låt". Och det har gett resultat. För en dryg månad sedan hade bangolf-låten omkring 15 000 strömningar, men nu har den över 337 000 på Spotify och ligger högst upp på topplistan över Sveriges 50 mest virala låtar.


– Det är väl roligt att man får vara med och bestämma lite! Det är ju en riktigt bra låt, säger Anders "Ankan" Johansson.

Låtskrivaren Anneli Axon är chockad över att hennes gamla verk plötsligt blivit så populärt.

– Man tror ju att man ska vakna upp ur en dröm. För det här är ju så fruktansvärt oväntat! Jag är helt chockad! När vi gjorde den så hade vi varit med i Melodifestivalen och var uppe i nån slags produktionstempo. Och så fick vi i uppdrag att göra en golflåt, och det blev den här, säger hon.


LÄS OCKSÅ: LISTA: Här är världshistoriens värsta sommarplågor – om du får välja

ANNONCE