Nyhet

Pink Milk lägger ner – ”Tack och god natt”

"Tack till alla som stöttat oss genom åren!"

Den svenska duon Pink Milk släppte sitt tredje och senaste album så sent som i mars. Nu meddelar de att bandet läggs ner, enligt inlägg på deras sociala medier.

”Hej! Vi bestämde oss för att lägga ner bandet Pink Milk. Tack till alla som stöttat oss genom åren! Vi firar tio år i år! Ingen ny merch kommer att tillverkas och det som är kvar i vår Bandcamp-butik är det som finns kvar av oss! Tack och god natt!”, skriver bandet i ett inlägg på Facebook.


Pink Milk uppmärksammades 2015 för sin tolkning av Foreigners 80-talshit I Want To Know What Love Is tätt följt av sin egna singel Detroit.

2017 släppte duon sin albumdebut Purple som fick full pott av GAFFAs recensent Alex Pettersson. Fyra år senare kom uppföljaren Ultraviolet och i slutet av mars 2024 deras tredje fullängdare Night On Earth, som erhöll fem av sex stjärnor av GAFFAs Isak Sundberg:

”Drivna av science fiction och temat "världens undergång", har parkonstellationen Pink Milk på deras senaste album, Night On Earth, utforskat en mer elektronisk riktning. De använder själ, andeväsen, suddiga ackord och tunga rytmer för att skapa en kosmisk ljudvärld. Även om de har experimenterat med nya ljudlandskap, behåller de fortfarande sin karakteristiska stil med ekande gitarrer och kraftfulla trumrytmer, men nu presenterade på ett mer mystiskt och – som så ofta – gåshudsgaranterat sätt.”


Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: ROCKBANDET LILLASYSTER LÄGGER NED: KÄNNS RÄTT

ANNONCE