Nyhet

Samsungs nya soundbarer kommer nu till Norden

De nya soundbar-modellerna kommer med ny design och innovativa funktioner.

Den koreanska tech-jätten meddelar att deras hjältemodell i Q-serien, Q995D, särskilt passar för dem med mycket höga krav när det gäller underhållning i hemmet.

Soundbaren har en 11.1.4-kanalskonfiguration och Dolby Atmos, vilket bör erbjuda en fördjupande tredimensionell surroundupplevelse.

Några av de nya funktionerna som Q995D har fått inkluderar vad Samsung kallar, Private Rear Sound, som ger användaren möjlighet att titta på sitt favoritprogram eller -film utan att störa resten av hemmet. Denna funktion gör det nämligen möjligt att enbart spela upp tv-ljudet genom de bakre högtalarna, som är placerade närmast tittaren.


En annan funktion är Sound Grouping, som synkroniserar soundbaren och bakre högtalarna så att de alla låter lika. Det borde säkerställa att musiken låter lika bra oavsett var i rummet användaren befinner sig.
Men den är inte billig – priset för Q995D kommer att vara runt 18.000 kronor.

Samsung är också redo med en ny serie soundbarer i deras S-serie, S700-serien. Det gäller S710D och S711D, som båda är designade för att matcha mindre tv-modeller. Dessa modeller borde vara väl lämpade för de som vill ha ett stort och fylligt ljud, men också en soundbar som inte tar alltför mycket plats. Dessa soundbarer har ett pris på omkring 7.300 kronor.

LÄS ÄVEN: Bang & Olufsen relanserar musiksystem från 90-talet


ANNONCE