Nyhet

Sonos uppdaterar sin bärbara Roam så den blir enklare att använda

Roam 2 är den nya versionen av Sonos första bärbara bluetooth-högtalare, som har fått några mindre förbättringar.

Audioexperten Sonos har precis lanserat en uppdaterad version av sin bärbara bluetooth-högtalare. Roam 2 är namnet men det är inte mycket som har hänt från föregående version till den nuvarande.

Sonos själva berättar att den har fått en uppfräschad design och en lite bättre användargränssnitt. Det innebär i verkligheten att den har fått en extra knapp, nämligen knappen för snabb åtkomst till Sonos Voice Control.

Den ska också ha fått en lite bättre mikrofon, så telefonsamtal bör bli bättre i Roam 2, och den nya högtalaren stödjer trådlös laddning – där du behövde använda en usb-c-laddare till föregångaren.


Enligt specifikationerna har Roam 2 också fått en lite bättre basrespons, vilket skulle bero på en uppdaterad högtalarkonfiguration.

Som med föregångaren bör det vara lätt att ansluta Roam 2 till sitt befintliga Sonos-system, eller bara använda den tillsammans med mobilen via bluetooth. Den anpassar automatiskt ljudet till omgivningen med Sonos Trueplay, och den lovar upp till 10 timmars speltid på en full laddning – precis som föregångaren.


Den har naturligtvis fortfarande en fin IP67-certifiering, så den är damm- och vattentät – vilket en högtalare som ska kunna tas med på resan också bör vara.

Priset ligger på strax omkring 2.300 kronor vilket är lite dyrare än den tidigare modellen.

LÄS ÄVEN: Kreativ uppdatering för gamla Pixel-telefoner


ANNONCE