Nyhet

Spotify betalar ut mer pengar till svenska artister

Svenska artister genererade nästan 1,8 miljarder kronor i utbetalningar från Spotify under 2023. Det är en ökning med 12 procent jämfört med året innan, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Svenska artister genererade utbetalningar från Spotify som uppgick till nästan 1,8 miljarder kronor under förra året. Det är en ökning med 12 procent jämfört med 2022, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Spotify betalar ut cirka två tredjedelar av sina intäkter från musik till artister, låtskrivare, förläggare och andra rättighetsinnehavare. Johan Seidefors, musikchef för Spotify i Norden, meddelar att dessa utbetalningar har ökat under de senaste åren.

"Det är glädjande att kunna bidra till en växande och hälsosam svensk musikindustri. Sverige är en av världens största musikexportnationer", säger han i pressmeddelandet.


Globalt sett betalade Spotify ut cirka 9 miljarder dollar, motsvarande 97 miljarder svenska kronor, i royalties under 2023. Hälften av dessa utbetalningar gick till oberoende artister och skivbolag.

LÄS OCKSÅ: Efter bojkotten: Joni Mitchell tillbaka på Spotify

ANNONCE