Nyhet

Väskförbud på Gröna Lund i sommar – men inte på Liseberg

I sommar arrangerar både Gröna Lund och Liseberg flera konserter och evenemang. Men huruvida besökarna får ta med sig väskor eller inte ser annorlunda ut, rapporterar TT.

När sommaren närmar sig slår även de stora nöjesparkerna i Sverige upp sina portar. Det är också första gången de måste ta hänsyn till det nyligen införda väskförbudet.

På Gröna Lund gäller ett väskförbud för första gången, skriver Aftonbladet.

– Det är första gången vi påverkas av väskförbudet, men det är en bedömning som polisen gör för alla större konserter och evenemang utifrån det höjda terrorhotet, säger informationschefen Annika Troselius till tidningen.


Även om väskförbudet gäller, erbjuds möjligheten att köpa en gympapåse för att förvara tillhörigheter inom området. Denna påse får tas med ut, men inte tillbaka in under en dag med konsert på stora scen, enligt polisens regler.

Vid behov kommer det att finnas väskförvaring utanför parken för besökare att lämna sina tillhörigheter.

Det finns dock olika tolkningar av polisens regler. Enligt Lisebergs kommunikationschef, Mårten Westlund, har polisen inte infört något väskförbud för nöjesparken, vilket innebär att besökare kan ta med sina väskor under sommarens konserter.


LÄS OCKSÅ: Thomas Stenström avslutar Gröna Lunds konsertsommar

ANNONCE